Det mørke Univers

For medlemmer af Astronomisk Selskab er foredragene betalt via medlemskontingentet.

Astronomisk Selskab afholder regelmæssigt foredrag i København og Aarhus. Foredragene holdes af fagastronomer, som fortæller om de nyeste landvindinger indenfor den astronomiske forskning. Foredragene kan forstås af alle med et elementært kendskab til astronomi.

Tidligere afholdte foredrag

Foredrag i foråret 2018

I denne foredragsserie beskæftiger vi os med det mørke Univers. I takt med den astronomiske forsknings fremdrift er det blevet mere og mere tydeligt, at Universet på mange måder er domineret af fænomener som er “mørke”, d.v.s. som ikke udsender eller absorberer lys. Vi vil i foredragene belyser flere aspekter af dette mørke univers som mørkt stof, mørk energi og sorte huller.

Der er også adgang til foredragene som forelæsningsrækker i Folkeuniversitetet.

Se om forelæsningsrækkerne hos Folkeuniversitetet i København: fukbh.dk og i Aarhus: fuau.dk

Foredrag

Foredragene afholdes i samarbejde mellem Astronomisk Selskab og Folkeuniversiteterne i København og Aarhus.

Denne serie er tilrettelagt af Majken Brahe Ellegaard Christensen

København kl. 19:15-21:00

Auditorium 1
H.C. Ørsted Instituttet
Universitetsparken 5
2100 København Ø.

I København behøver man ikke at melde sig til foredragene, men parkering ved H.C. Ørsted Institutet kan kun finde sted med en gyldig parkeringstilladelse udfyldt med bilnummer og de fem foredragsdatoer placeret synligt bag bilens forrude.

Parkeringstilladelsen afhentes i auditoriet umiddelbart inden foredraget. Husk derfor at komme i god tid så du kan nå at udfylde den, placere den i bilen og komme tilbage inden kl. 19:15. Husk også at stille parkeringsskiven inden du henter parkeringstilladelsen.

Se eksempel på udfyldt parkeringstilladelse.

Aarhus kl. 19:15-21:00
Matematisk Institut
Bygning 1530, Auditorium E
Aarhus Universitet
Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C
Medlemmer, der vil deltage i foredragene i Aarhus skal melde sig til hos Folkeuniversitetet i Aarhus på fuau.dk. og angive medlemsnummer samt en særlig kode, som giver gratis adgang.
Koden sender vi rundt til medlemmerne inden kurset starter. Den indtastes nederst på tilmeldingssiden i det sorte felt under
genvejen ”Specialaftaler”.