Åbningstider

Man kan naturligvis besøge Wieth-Knudsen Observatoriet, enten på de faste åbent hus-aftener eller efter aftale.

To gange om måneden holder vi åbent hus lørdag aften uanset vejret. Der er gratis adgang  og man behøver ikke at melde sig til i forvejen. Det er naturligvis kun i klart vejr at det er muligt at se noget på himlen, men ellers viser vi observatoriet frem og snakker om astronomiske emner. Se den lokale vejrudsigt for Tisvilde. Åbent hus holdes:

den anden og den sidste lørdag i måneden

I vinterhalvåret åbner har vi åbent fra kl. 21 og et par timer frem. Om sommeren, når det bliver senere mørkt, rykkes åbningstiden tilsvarende på denne måde:

  • September til marts: 21-23
  • April og august: 22-24
  • Maj, juni og juli: 23-24

De objekter vi kan viser frem de enkelte aftener kan ses på programmet.

Det er herudover muligt at arrangere besøg mod betaling andre dage for grupper, skoleklasser mv. Gruppebesøg aftales med en af kontaktpersonerne.  Besøg er gratis for Gribskov Kommunes skoler og andre institutioner. Se siden om besøg.

Medlemmer af Astronomisk Selskab kan – efter instruktion i brug af udstyret – på egen hånd arbejde med observationsprojekter og eventuelt bo i observatoriet i kortere eller længere perioder. Prisen er 200 kr. pr aften/nat – uanset om man overnatter eller tager hjem efter observationerne. Der er sengepladser til to personer og yderligere to løse madrasser til at lægge på gulvet. Sengetøj skal man selv have med.

Observatoriet har en kalender, hvor du kan se om observatoriet er ledigt eller optaget af planlagte arrangementer.